Mijn boeken

Zomaar een foto van een stapel nog (deels) ongelezen boeken die op mijn bureau ligt. Een spontane foto. Ik heb de boeken niet bij elkaar gezocht, ik heb niets gestyled. Zo liggen ze er al een paar dagen. Bijzonder hoe die boeken samen mijn bezigheden van dit moment vertegenwoordigen. Van boven naar beneden: IMG_6959 De Koploper, de mooiste hardloopverhalen uit de wereldliteratuur. Twee jaar geleden startte ik weer met hardlopen. Nou ja, hard… ik begon met een paar minuten lopen, een minuut wandelen, en bouwde dat uit. Inmiddels loop ik een paar keer per week hard. Gemiddeld een kilometer of zeven tot tien per keer. Uitschieters naar zeventien kilometer. Ook al heb ik er niet altijd evenveel zin in, ik ga. Omdat ik weet dat het me goed doet. Het geeft letterlijk lucht en ruimte en het wakkert mijn creativiteit aan. De wadden, Een geschiedenis. Sinds ik ook werkzaamheden op Vlieland verricht hebben De Wadden mij in de greep. De sfeer, het licht, de mensen, de zee. Ik kan me niet meer voorstellen zonder dat eiland, zonder De Wadden te zijn. Twee Wegen, een roman van Per Petterson. Een Noorse schrijver waar ik een paar maanden geleden van hoorde op televisie. Maar wacht eens; flink wat jaren geleden stond ik met mijn gezin, gedurende een vakantie in Noorwegen voor ‘Per Petterson’s Pershus’. We moesten lachen om die naam. We hadden geen idee. Inmiddels weet ik dat de beroemde Noorse schrijver daar werkte. En dat wakkerde mijn wens aan om iets van hem te gaan lezen. Het was overigens een geweldige vakantie. Zoon van Karlove Knausgard. Weer Noorwegen. En het derde deel van de serie Mijn Strijd over het leven van deze bijzondere schrijver. Ik voel verwantschap met zijn melancholische geest en ben inmiddels al in het volgende deel bezig: Schrijver. Dit deel heb ik nog net niet uitgelezen. Steiner, vruchtbare landbouw. Op uitnodiging van vrienden volg ik de cursus biologisch dynamische landbouw gegeven door Michiel Rietveld. De oprichter van onder meer de Warmonderhof en de Kraaibekerhof. Bijzonder en bijzonder inspirerend. Over landbouw en het leven. Een dummy als aantekenboek ligt onder op de stapel. Voor van alles. Ik beplakte de cover met een schilderij van, verdomd, een Noorse schilder, Hej Tjorven. Gezien tijdens de expositie Nordic Art in het Groninger Museum.

Wat ligt er op jouw bureau?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *